2010 m. lapkričio 5 d., penktadienis

FTP paslauga, failų siuntimai. Skaitmeninio turionio dalinimosi (media sharing) sistemos. Video transliacijos ir video turinio paieška

Žemiau pateiktuose failų paieškos sistemose galima daryti paiešką tarp keliolikos tūkstančiu failų/programų. Atliekant paiešką nėra būtina žinoti tikslaus programos/failo pavadinimo. Galima daryti paiešką pagal raktinius žodžius. Taip pat šiose sistemose galima pasirinki dominančias kategorijas, kurios palengvina paiešką.



Tai yra vienos iš populiariausių failų talpinimo ir keitimosi sistemų pasaulyje. Šios sistemos leidžia nemokamai talpinti įvairaus dydžio failus keitimuisi su kitais asmenimis. Iš principo šios sistemos yra vienodas. Skiriasi tik galimas failų talpinimo dydis neregistruotiems vartotojams, t.y. „MEGAUPLOAD“ leidžia talpinti failus iki 1GB, „4SHARED“ iki 200MB, „RAPIDSHARE“ iki 2GB. Vienintelis skirtumas yra toks, kad tik vienintelėje „4SHARED“ sistemoje galima daryti failų paiešką tarp kitų vartotojų.


Elektroninių leidinių dalinimosi sistemose

scribd.com yra didžiausia socialinė leidinių skaitymo ir dalinimosi sistema. Šioje sistemoje yra pateikiama daug knygų, žurnalų ir pranešimų. Ši sistema leidžia talpinti bei atsisiųsti įvairius leidinius.
flickr.com turi specializuotos paieškos priemones, kurios būdingos tik foto paieškai, tai yra galima atlikti nuotraukų paiešką pagal pavadinimus arba pagal raktinius žodžius. Taip pat galima ieškoti pagal nuotraukos turinį, laiką ir pan. 
Šiose sistemose galima susikurti savo asmeninę sritį, dalyvauti kitų sukurtose grupėse ...



Rasti šaltiniai:


Reikšmingų šaltinių  sąrašas, socialinio turinio dalinimosi priemonėse:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą